Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Liderii USL: „Ţara Oaşului nu e Ţara Vass-ului”
Florin Răchitan  - Marti, 4 Decembrie 2012

După ce pe tot parcursul campaniei electorale, candidaţii Uniunii Social Liberale s-au abţinut să răspundă la provocările contracandidatei din partea Alianţei România Dreaptă, Andreea Paul, marţi au convocat o conferinţă de presă pentru a aduce lămuriri cu privire la această situaţie. Candidaţii Valer Marian şi Nicolae Bura i-au avut alături pe primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, şi pe europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu.

 

Candidatul pentru Senat în Colegiul 1, Valer Marian, a început conferinţa mulţumindu-le sătmărenilor pentru modul călduros în care au primit echipele de campanie ale USL, în opinia sa aceasta fiind o dovadă că formaţiunea politică pe care o reprezintă va câştiga detaşat alegerile, chiar dacă în ultimele zile preşedintele Traian Băsescu încearcă să provoace anumite tensiuni şi breşe în USL.

 

El a precizat, de asemenea, că în judeţul Satu Mare USL a făcut o campanie electorală curată, spre deosebire de ARD, care chiar din prima zi a lansat o publicaţie cu articole calomnioase la adresa liderilor USL, însă fără să-şi asume răspunderea pentru conţinut sau pentru revista în sine. Info Bizz a fost editat special pentru a semăna cât mai mult cu un supliment al ziarului Informaţia Zilei, însă nu are nici o casetă redacţională şi nici date de contact.

 

Valer Marian a anunţat că a depus plângere penală în acest caz împotriva unei firme fantomă care ar fi publicat revista respectivă şi are informaţii despre faptul că ARD pregăteşte să lanseze o nouă ediţie a publicaţiei respective în aceste ultime zile de campanie, urmând să fie editată de firma soţului unei vicepreşedinte PD-L.

 

Principalul vizat de atacurile Andreei Paul, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul 1 Oaş, Nicolae Bura, şi-a exprimat convingerea că majoritatea covârşitoare a oşenilor vor vota candidaţii USL, deoarece pe aceştia îi cunosc, fiind oameni ai locului, nu veniţi din alte părţi şi schimbându-şi numele aşa cum partidul pe care îl reprezintă şi-a schimbat culoarea.

 

„În loc să-şi prezinte programul propriu, individa Andreea Vass a găsit de cuviinţă doar să-şi denigreze adversarii politici, răspândind minciuni despre mine şi familia mea, ca şi cum oşenii nu m-ar cunoaşte” – a declarat Nicolae Bura, făcând referire la contracandidata sa, Andreea Paul.

 

„Mă surprind sumele uriaşe de bani pe care le cheltuieşte în campanie, e greu de spus de unde sunt aceşti bani, în timp ce poporul o duce greu, iar ea îi vinde iluzii încercând să-şi ascundă propriile ilegalităţi. Nu voi coborî niciodată la nivelul abordării unei asemenea persoane, dar cu siguranţă ea va răspunde în faţa Justiţiei şi a lui Dumnezeu” – a mai adăugat Nicolae Bura.

 

În continuare, Valer Marian a făcut referiri la ceea ce consideră a fi joc duplicitar al candidatei ARD, pe care a numit-o „turistă care a venit la hotel şi va pleca”.

 

El a atras atenţia asupra felului în care Andreea Paul şi-a renegat identitatea, renunţând la numele ei de fată (Vass), pe care iniţial l-a păstrat şi după căsătorie, însă de când a aflat că va candida în Ţara Oaşului a încercat să-l ascundă, având impresia că acesta ar reprezenta un dezavantaj pentru ea. În acelaşi timp, însă, se pare că la o reuniune electorală în Oraşu Nou, Andreea Paul s-a adresat celor prezenţi în limba maghiară şi i-a îndemnat s-o voteze, prezentându-se ca fiind unguroaică.

 

Un alt joc duplicitar, în opinia lui Valer Marian, ar fi promisiunile făcute de Andreea Paul  oşenilor despre anumite proiecte de dezvoltare locală pe care le-ar promova în cazul în care ar ajunge în Camera Deputaţilor. Valer Marian a prezentat situaţia din Bobota, satul natal al Andreei Paul din judeţul Sălaj, unde nici până în ziua de azi nu există reţea de apă sau canalizare, iar drumurile nu sunt asfaltate, deşi cea mai cunoscută fiică a satului a ocupat funcţii mari la palatele Cotroceni şi Victoria.

 

Singurii din Bobota care se pare că au avut de profitat de funcţiile Andreei Paul sunt chiar membrii familiei ei, care în ultimii ani au prosperat din contracte de afaceri cu instituţii sau companii de stat precum Transelectrica, Ministerul Economiei sau Bursa de Valori Bucureşti.

 

„Prin funcţiile de consilieră pe care le-a deţinut în administraţia prezidenţială şi în Guvernul Boc, Andreea Vass a avut un rol crucial în tăierea salariilor, a pensiilor şi a indemnizaţiilor pentru mame, precum şi în majorarea TVA-ului, iar acum plânge pe umărul oşenilor şi acuză USL că nu a reparat în şase luni ce a stricat ea în ultimii ani” – a declarat Valer Marian.

 

În sprijinul predecesorului său, actualul primar al oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, a făcut câteva precizări despre reabilitarea reţelei de apă şi canalizare, subiect atacat de Andreea Paul în unele materiale de presă apărute în ultimele zile. Edilul-şef al Negreştiului a anunţat că lucrările de modernizare a întregii reţele de apă-canal a oraşului vor începe în primăvara anului viitor, aşa cum este prevăzut în proiectul în valoare de 22 milioane de euro finanţat de Uniunea Europeană, capitala Ţării Oaşului beneficiind de cea mai mare parte din această sumă.

 

De-altfel, în aceeaşi ordine de idei, fostul primar al Negreştiului, Nicolae Bura, şi-a exprimat mirarea faţă de tupeul de care dă dovadă Andreea Paul în această chestiune, în condiţiile în care a activat în ultimii ani într-un guvern care a reuşit să atragă doar firimituri din fondurile puse la dispoziţie de UE, în timp ce Primăria Negreşti-Oaş a câştigat în ultimii 3 ani finanţări totale în valoare de peste 25 milioane de euro de la Uniunea Europeană, bani din care se modernizează reţeaua de apă-canal, se fac lucrări de reabilitare a drumurilor şi se construieşte un centru pentru vârstnici şi un centru de afaceri.

 

Luând cuvântul în finalul conferinţei de presă, europarlamentarul Ioan Mircea Paşcu a afirmat că „această campanie pe care o face Andreea Paul caracterizează pe deplin Partidul Democrat Liberal: când nu ai ce să spui, singura strategie e să fii agresiv faţă de adversar, încercând să induci în eroare electoratul. Ştim că ARD este frunza de viţă pe care PDL-ul o pune în faţa ruşinii sale, dar ştim, de asemenea, că Ţara Oaşului nu este Ţara Vass-ului”.

1342 vizite
Distribuie pe